Initiatieven

Samen sterk voor de patiënt met kanker

Initiatieven

Samen_Sterk_header-2.jpg
Samen_Sterk_header-2.jpg

Als pionier in het ontwikkelen van innovatieve geneesmiddelen zoeken we bij Bristol Myers Squibb graag de samenwerking met wetenschappers, artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals. Maar ook met overheden, zorgverzekeraars en patiëntenorganisaties. Met als doel de patiëntenzorg verder te verbeteren.

We zoeken continu de dialoog en blijven actuele inzichten en ervaringen op het gebied van kanker uitwisselen. Dat is een vruchtbare bodem voor allerlei vernieuwende en inspirerende ideeën. Zowel om de zorg te innoveren als de kwaliteit van (over)leven te optimaliseren.

Wij stimuleren en faciliteren onze medewerkers om de meest waardevolle ideeën verder te onderzoeken, aan te scherpen en te realiseren. Samen met al die partners die net zo gedreven zijn om kanker te verslaan.

De kracht van samenwerken

Microscoop icon_0.png

 

In Research & Development met immuno-oncologie

Ons doel is om meer kankerpatiënten de transformatieve voordelen van IO therapie te kunnen bieden om daarmee de overleving en kwaliteit van leven te verbeteren. We richten onze R&D activiteiten op het uitbreiden van indicatiegebieden en biomarkers, het ontdekken van nieuwe wetenschappelijke strategieën en het (eerder) behandelen in de verschillende stadia van kanker.

   
Microscoop icon_0.png

 

Onze productiefaciliteit in Leiden

We richten onze O&O-activiteiten op het uitbreiden van indicatiegebieden en biomarkers, het ontdekken van nieuwe wetenschappelijke strategieën en het (eerder) behandelen in de verschillende stadia van kanker. Een belangrijke focus hierbij is immunotherapie en CAR T therapie waarbij we cellen van de patiënt aanpassen en terug toedienen zodat zij de kankercellen kunnen bestrijden. In Leiden bouwen we een gloednieuw CAR T celtherapie-productiefaciliteit om gepersonaliseerde geneesmiddelen dichter bij de Europese patiënten met kanker te brengen.

   
Microscoop icon_0.png

 

Om de toegankelijkheid en kwaliteit van zorg te optimaliseren

Op nationaal en regionaal niveau zoeken we de samenwerking met behandelcentra, kankernetwerken, beroepsgroepen, zorgverzekeraars, overheden en patiëntenorganisaties. Dit om de toegankelijkheid en kwaliteit van zorg voor patiënten met kanker te optimaliseren. Ook het streven naar doelmatig doseren voor patiënten staat hoog op de agenda.

 

 

 

 

Microscoop icon_0.png

 

Met lokale veldpartijen om kwaliteit van (over)leven te verbeteren

In samenwerking met veldpartijen ondersteunen en initiëren we activiteiten op het gebied van educatie & training voor zorgprofessionals en patiënten, het opzetten van innovatieve zorgprojecten en het verzamelen en analyseren van real-world data. Met als doel de behandelingsmogelijkheden en kwaliteit van (over)leven te verbeteren.

Initiatieven

Preventie

Scholieren.png

Preventiecampagnes voor scholieren

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Bristol Myers Squibb zet zich daarom ook in op het gebied van preventie. Samen met zorgprofessionals werken we aan preventiecampagnes op het gebied van roken & vapen en huidkanker voor middelbare scholieren. 

Behandeling

Verhalen van longkankerpatiënten

Gerard.jpg

Gerard (49 jaar)

Ik was al afgeschreven totdat ik 'n immunotherapie mocht proberen.

Lees het hele verhaal hier
Jossy.jpg

Jossy (71 jaar)

Ik was woest en in paniek maar na 5 jaar durf ik weer vooruit te kijken.

Lees het hele verhaal hier
Bert.jpg

Bert (56 jaar)

Ik had nog maar 3 maanden te leven, maar nu heb ik weer 'n toekomst.

Lees het hele verhaal hier
Connect_and_go_image.png

Connect & Go: een portable pomp met immunotherapie 

Connect &Go is een project van Bristol Myers Squib in samenwerking met het Erasmus MC om patiënten tijdens hun immunotherapie mobieler te maken. 

In het Erasmus MC wordt veel onderzoek gedaan naar efficientere toediening in het ziekenhuis. Eén van die projecten is Connect & Go, waarbij patiënten een portable pomp met immunotherapie aangesloten krijgen, vervolgens door het ziekenhuis kunnen rondwandelen, en na 30 of 60 minuten weer afgekoppeld worden. Het voordeel hiervan voor de patiënten is dat zij met familie of vrienden koffie kunnen drinken en de infusie stoelen beschikbaar zijn voor therapieën waar meer zorg bij nodig is. Daarnaast kunnen er nu meer patiënten tegelijkertijd behandeld worden.

Aangezien immunotherapie steeds meer toegediend wordt, heeft BMS dit project financieel ondersteund en werkt zij graag samen met het Erasmus MC om dit ook in andere ziekenhuizen geïmplementeerd te krijgen.

Wilt u meer over Connect & Go te weten te komen? Vraag hieronder de Quick Starter Guide van het Erasmus MC aan. 

Kankerspoken_0.png

Kankerspoken: Filmpje voor kinderen over immunotherapie

Meer informatie


Palliatieve zorg

Momentum.png

Momentumfolders: Patiënteninformatie over de palliatieve zorg

Met de folders uit de Momentumreeks biedt u uw patiënt in de palliatieve fase van hun ziekte de juiste informatie en praktische tips op het juiste moment.

Bekijk materialen
Tutorial_huisartsen.png

Tutorial over palliatieve zorg voor huisartsen

In deze video worden handige tips gegeven voor huisartsen om patiënten te informeren en te begeleiden in de laatste fase van hun leven om zo de kwaliteit van deze palliatieve fase te verbeteren.

Bekijk hier

HomepaginaVolgende pagina

ONC-NL-2400078